Rob Alexia Laszlo en Annemijn door Zuid-Afrika

Van Durban naar Eshowé

Vandaag staat weer in het teken va n onze doorreis, dus alle koffers weer inpakken. Maar eerst gaan we naar het uShaka Maritiem Centrum in Durban. Volgens zeggen een mooi en groot aquarium, met veel aandacht voor de haaien. Als we de snelweg oprijden, via veeroosters, lopen er 3 aapjes over de vluchtstrook. Het blijft een bijzonder gezicht. We komen ook langs het stadion in aanbouw voor het WK in 2010. De Zuid Afrikaners zijn er niet zo over te spreken: het kost allemaal erg veel, terwijl er nog steeds armoede is.

Vijftien minuten door Durban is net genoeg om de stad te zien. Om uShaka Marineland te bereiken moet je ook door het mindere gedeelte van de stad. Maar met de deur op slot kan er niets gebeuren.

De dolfijnenshow is erg leuk. Laszlo en Annemijn mogen zogenaamd helpen met voeren,samen met nog meer kinderen, maar komen in werkelijkheid zo dicht bij de bak te staan dat elke voorbij zwemmende dolfijn hen trakteert op een ware waterdouche.

We zien ook alle gevaarlijke slangen en spinnen en kikkers die we in heel Zuid-Afrika niet meer willen tegenkomen.

Rond twee uur vertrekken we richting Eshowé, dus uit de drukte van Durban. Onderweg heb je soms het gevoel in Europa rond te rijden. Afrika heeft echt alle landschappen vertegenwoordigd, van savanne tot de glooiende heuvels en strand tot de bergen van Drakensbergen. Om half 5 komen we aan bij Garden Lodge in Eshowé, onze slaapplaats voor vanavond. We pakken onze spullen uit de auto en besluiten hier te eten. Alexia maakt een tafel met broodjes,ham, kaas, hagelslag en pasta, koffie en melk. Samen met eitjes, gekookt in de waterkoker, wordt het toch nog een compleet avondmaal.

We kijken een beetje televisie en gaan vroeg naar bed. Morgen gaan we namelijk naar een Zulushow in Shakaland en daarna door naar St.- Lucia. Weer terug naar de kust.

Linda & Greet

Hoi luitjes,

Wat ontzettend leuk om jullie reis op deze manier te volgen. Prachtige foto's trouwens.
Als ik het zo lees hebben jullie verhalen tot in 2020 voor ons over Zuid Afrika, het is ook een prachtig land.
Even wat over Nederland, het is hier zo'n 23 graden we hebben de hele dag de tuindeur open en vanavond gaat de vlam in de braai. Helaas is Max ziek maar anders lagen de buuvjes nu in bikini bij Woodstock in Bloemendaal aan een biertje te happen.
Het is lekker rustig in de straat, geen opspattend grind van haastige buren, ja, Richard en Yolande zijn ook op vakantie, dat merk je wel vinden wij.
A.s. vrijdag 9 mei hebben we een verjaarsborrel van Selma, gezellig hoor!
Nou luitjes, geniet van dat prachtige land, maak veel foto's en we kijken uit naar jullie verhalen.

Veel liefs van Linda, Greet en de kids

Peter

Leuk al die verhalen,wij werken wel!!!!!
Geniet lekker ervan en prachtige foto's overigens.

Groetjes van de Kleijntjes.

PS.Gezien de omvang van de Zulu danser,kun je zo meedoen Rob!