Rob Alexia Laszlo en Annemijn door Zuid-Afrika

De eerste..

Wat een ander klimaat dan in Eshowé. We worden wakker met een strak blauwe lucht en een - nu al - felle zon. Dus dat wordt buiten ontbijten, aan de rand van het zwembad. Kun je je meer luxe voorstellen? Rob en Annemijn hebben wel wat last van de malariapillen. Daar zijn we gisteren mee begonnen en hebben als bijwerking darmkrampen en diarree. Daar weten we nu alles van.

Na een heerlijk ontbijt, gebakken eitjes door Laszlo en Annemijn, even de boel opgeruimd, lekker gedoucht en klaar voor de nieuwe dag. Nadat we de ochtend gebruikt hebben om wat bij te komen, zijn we 's middags naar Cape Vidal gegaan. Daar zou de zee op z'n mooist zijn en is een koraalrif te bezichtigen. Op weg daarheen moeten we wel eerst door een game reserve (zo heten hier de natuurreservaten). Dat wordt spannend want we worden direct door borden gewaarschuwd voor overstekend wild als olifanten, antilopen en zebra's. Het is een heel mooi gebied. Een heel ander klimaat. De warme golfstroom vanaf Madagaskar zorgt voor een heerlijke herfst hier, die nog steeds 30 graden is. Zelfs het zeewater zou ongeveer die temperatuur moet hebben.

Goed, terug naar het park: wat een mooie omgeving. We komen ogen tekort. De kinderen staan op de achterbank, met hun hoofden en lijven door het open dak van de auto. Ze hebben echt het gevoel van een safari. De eerste dieren die we ontmoeten zijn zebra's. We oefenen in 'stop is stop' en 'zie op 1 uur' of 'everzwijn op 3 uur'. Nu wordt de Afrikareis pas echt tastbaar, want we zien veel beesten in het wild. Zebra's, everzwijnen, herten en antilopen. En dan ineens de... waterbuffel, één van de big five. Weliswaar op afstand, maar duidelijk aanwezig. Een flink colos dus. We zijn opgewonden vanwege het feit dat we de eerste van de big five hebben gezien.

We rijden door een savannelandschap met rechts de zee en duinen en links het meer waarin verschillende rivieren uitkomen. Samen vormen ze het estuarium van St-Lucia, het eerste ge bied in Zuid Afrika dat geplaatst is op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We zien veel stronthopen, waarvan we denken dat ze van olifanten zijn, maar ze zijn niet vers.

Halverwege gaan we rechtsaf richting het strand. Een mooie plek om even uit te waaien. Het is een rotsachtige kust met heel veel krabben. Laszlo is in zijn element. Een klimgeit op en top.

Daarna door naar het einde van de weg, Cape Vidal. Everzwijnen en antilopen zijn talrijk aanwezig. En op het laatst zijn ook de apen talrijk. Borden langs de weg geven zelfs aan dat ze een 'serious problem'zijn. Dus geen afval achterlaten en niet voeren.

Laszlo en Annemijn genieten van de hoge en vooral wilde golven. Het is vloed, dus geen koraalrif te bekennen. Maar dat mag de pret niet drukken. Ze duiken heen en weer in de golven, maar waakzaamheid is geboden want de onderstroom is groot.

Dan weer naar ons appartement. Het zwembad in, boodschappen doen, internetten en 's avonds eten in het dorp. Heerlijke steak en een Irish Coffee toe voor maar 15 Rand = € 1,40. Wat een luxe hebben we toch.

En weer op tijd naar bed, want morgen moeten we vroeg bij de boot zijn, op zoek naar hippo's en krokodillen...

Ton, Renate en kids.

Wat maken jullie leuke dingen mee!! Ben benieuwd naar de foto's al s jullie thuis zijn. (wel de korte versie en geen sessie van 3 uur vanwege 1000 foto's...)
Wat zal het een geweldige ervaring zijn !!
Oh, en voor jullie informatie... het is hier de hele week al schitterend weer. Al een paar dagen naar de plas geweest. We zouden i.p. zondag naar de Lek kunnen gaan! Kids hebben al wit haar en heerlijk bruin!!!

Jeanet

Hoi familie!

Het ziet er fantastisch uit! Ik ben benieuwd hoe jullie omgaan met de (niet-aanwezige) hygiene! Hier gaat alles goed. Ik ben nu met Cees en Koos op de Uitermeer: vloerbedekking is heel mooi en de examens laten nog op zich wachten. We hebben tevens jouw kantoor verbouwd.

Laszlo: play-offwedstrijden lopen goed.

Veel plezier nog!

gr. Jeanet