Rob Alexia Laszlo en Annemijn door Zuid-Afrika

Het echte werk gaat beginnen

Al vroeg in touw om te ontbijten. Vandaag nemen we afscheid van de kust en misschien ook wel het mooie weer. Het was geen straf geweest als we hier nog wat hadden moeten blijven.

Om half tien verlaten we St Lucia, naar het Umfolozi/Hluhluwepark om uiteindelijk in Mkuze uit te komen. Oeps, onderweg bedachten we wel dat we hadden moeten tanken, maar het kwam allemaal goed. Doordat we te ver door reden, kwamen we gelukkig in een plaats met een tankstation, nou ja station. Er staat een pomp.

Daarna terug naar het Game Reserve en daarmee start een geweldige dag. We zien giraffen, zebra's, maar vooral olifanten van heel dichtbij. Zo maar in het wild. Stel je voor je rijdt op de Veluwe en verderop staat een olifant of zie je een giraf met zijn nek boven de bomen uitsteken. Dat idee dus. Alexia rijdt vandaag, zodat Rob foto's kan maken. Het is een geweldige omgeving. Zelfs de waterbuffel en witte neushoorn gaan we voorbij. Dan stop! Er staat links weer een olifant, op negen uur (geeft de richting aan waarin we moeten kijken). Een machtig mooi gezicht. Even verderop ziet Alexia zelf nog een andere staan aan, nu aan de rechterkant. Wij daarheen. Maar helaas, we kijken tegen zijn kont aan, hij loopt net weg, de bosjes in. Laszlo roept nog: 'zo direct komt hij verderop de bosjes uit', op het moment dat Alexia verder rijdt. En verdomd, daar komt ineens dat grote beest aan de zijkant van de auto tevoorschijn! Wij denken nog 'wauw', maar Alexia geeft al een stoot gas, geschrokken van dat grote gevaarte naast de auto. De olifant loopt de weg op en kijkt ons verbaasd na. Rare jongens die Hollanders.

We kunnen het toch spannender maken!

Bekomen van de schrik, zien we nog wat zebra's de weg oversteken (volgens Alexia een zebrapad), ontmoeten we een witte neushoorn en zien waterbuffels. Kortom een 'normale' dag. Het is nog moeilijk te bevatten dat wij dit allemaal meemaken.

Om drie uur komen we aan in de Rhino River Lodge. Alweer een unieke ervaring. Midden in een park staat een aantal huisjes (lodges), waarbij je het gevoel hebt, aan het einde van de wereld te zijn. Mooi, heel mooi.

Even ontspannen (de kinderen liggen alweer in het zwembad) en opfrissen en om 19.00 uur staat ons diner klaar.

Vandaag is ook duidelijk geworden dat Annemijn tekstkampioen van Afrika is: niet alleen de teksten van de Afrikaanse cd's kent ze nagenoeg uit haar hoofd, maar ook het oefenen van de tekst van de eindmusical, gaat haar goed af.

Tot morgen.